Elvelids på Dantes View

On the road again – Death Valley

Idag (lördag) bestämde vi oss för att hoppa över solen och poolen då vi alla är lite ömma i skinnet efter gårdagen. Vi checkade ut från MGM Grand vid 10, fick bilen fint framkörd ur hotellets garage (som på film) och tog Las Vegas Strip till Downtown. Det visade sig vara en ganska sunkig restauranggata så vi drog vidare till Premium Outlet North. Där tillbringade vi halva dagen och lyckades få med oss påsar från Converse, GAP, Calvin Klein, Nike mfl.

Efter lite italiensk mat på Olive Garden lämnade vi Las Vegas och körde norrut. Steniga och karga ökenlandskap, militäranläggningar och säkert Area 51 (fast vi bara såg ett hak som hette så) finns längs vägen mot Death Valley.

Vi inledde vår resa genom Death Valley genom att åka branta serpentinvägar upp till Dantes view. En helt breathtaking utsiktsplats och sedan Zabriskie Point i solnedgången som inte var lika högt upp i himlen men ändå coolt.

Sedan åkte vi ner i dalen och hittade boende på Furnace Creek Resort. Fantastiskt ställe med grönt gräs i den annars helt döda dalen. Dessutom två restauranger, en pool, en affär, en golfbana (!) och en indianstam. Vi tog en öl/drink i den genuina baren och ett sent kvällsdopp som inte svalkade alls…

Furnace Creek Resort

Furnace Creek Resort

På söndagen maxade vi Death Valley. När vi lämnade resorten var det 47 grader, innan vi lämnade dalen såg jag en termometer som visade 120 grader F (ca 49C) Vi började med Badwater basin, en av jordens lägsta och den varmaste platsen. Som en stor uttorkad död sjö med turister på. Efter det åkte vi via Devils golfcourse (som inte är en golfbana utan ett torkat saltigt underlag där man möjligtvis kan slå ut men aldrig kommer att hitta sin boll) till Artist drive. Artist drive kändes lite som en bergochdalbana för bilar med fantastiska bergformationer i olika färgnyanser.

Badwater Basin

Badwater Basin

Efter några andra stopp i spökstäder, genuina trailerparkstäder, ett litet lunchbreak på en saloon, flera gallons med water och salta chips tog vi smala, branta och snirkliga bergsvägar vidare norrut och lämnade hettan. Kändes lite som Långben och Kalle på husvagnssemester faktiskt. Vågade knappt titta över kanten ibland.

Det absolut coolaste med Death Valley förutom värmen är vyerna. Tillslut blev vi helt avtrubbade och tyckte att den mest fantastiska vy bara var helt ok.

2 reaktion på “On the road again – Death Valley

 1. Fredrica

  Hej familjen,

  Så kul att läsa och följa er på er resa!
  Fantastiskt och blir sugen på att snart läsa och se mera. Kramar Fredrica och company

  Svara
 2. Mia Karlsson

  Hur inspirerande som helst! Tänk, vi är så många som reser runt idag och ändå är det så svårt att hitta reportage om hur ”vanliga, hederliga människor” tar sig fram och bor på sina resor. Jag kommer att läsa allt som finns att läsa från USA-resan. Håller på att samla på tips och försöka få en bild av hur min och makens USA-resa ska se ut om ett par år.

  Vänliga hälsningar
  Mia

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *